TOVE PILS
PUSH ME
(2016)Filmvisning:
PUSH ME(2014) 25 min, av Tove Pils

Information about the movie in english can be found on the website www.pushmefilm.com/

Trailer: https://vimeo.com/121453816

I rollerna: Louise Peterhoff, Aleksa Lundberg, Kathryn Fischer, Indra Linderoth

Siri är frustrerad över att hon inte vågar göra det hon vill och drömmer om. Hon känner att både samhället och hennes egna gränser hindrar henne från att leva fullt ut; vara den hon vill vara, skrika när hon vill skrika och leva ut sin fantasi att dominera en annan person sexuellt. Siris nya vän Lee hjälper henne att trotsa sina rädslor

I sina filmer behandlar Tove Pils teman som rör sexualitet, makt, gränsöverskridanden och normer. Hon jobbar både dokumentärt och med fiktion, och har regisserat tre kortfilmer, Take My Sex Away (2007), Att inte sprängas (2008) och PUSH ME (2014). Tove började processen att skriva manuset till Push Me 2009. Samma år vann projektet första pris i Skånska filmdagarnas och Pixels gemensamma pitchtävling.

För Tove har begreppet queer varit viktigt, dels som utgångspunkt för filmens innehåll, men också i hög grad under själva processen att skapa filmen.
En betydande del av arbetet har varit att försöka bryta mot klassiska normer för hur filmskapande ser ut, och att jobba med personer som är queer, eller avviker från könsnormer. Likaså har det varit viktigt att jobba feministiskt, och att ha många kvinnor involverade i alla led under produktionsarbetet. Väsentligt har varit att skapa en inkluderande och trygg miljö, och att motverka hierarkiska strukturer inom filmteamet – något Tove ser som grundläggande i skapandet av en queerfeministisk produktion.

Tove påbörjade 2010 även ett dokumentärfilmsprojekt som skildrar queera sexarbetare i San Francisco, ett projekt hon bland annat jobbat med under kursen Dok:huset, en projektbaserad dokumentärfilmskurs på Skurups Folkhögskola.

De senaste åren har hon har också arbetat på ett antal olika konst- och experimentella filmprojekt bland annat tillsammans med den San Francisco baserade koreografen och dansaren Shaunna Vella.

Tove har tidigare studerat film vid Malmö Högskola och läst skrivarlinje på Österlens Folkhögskola.


Från visning på Galleri Slätten 11/3 2016